Voobly dc sorunu

 [ Turk ]Zottirik35


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 7. September 2013
Beiträge:3
Geschrieben 19. April 2014 - 16:59
merhabalar age of empires 2 the conquest te hangi map e girersem gireyim oyunun içindeyken voobly yeniden bağlanıyor kendiliğinden düşüp tekrar bağlanıyor evde 3 pc var üçümüzdede aynı sorun oluyor bunun çözümü nedir acaba
Link | Antworten | Zitieren
 fersat_ttt


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 9. Mrz 2012
Beiträge:24
Geschrieben 20. April 2014 - 23:02
Aynı sorun 2 ay kadar önce bende de başladı. Çoklu işletim sistemi kurdum. Sıfır km. sistem izerinde antivirüs, güvenlik duvarı olmadan DMZ makina ayarlı olarak ( yani port yönlendirme gereksinimi olmasın diye ) denedim olmadı. Ethernet kablosunu değiştirdim, olmadı. kablosuz bağlantı denedim, olmadı. Başka oyunlarda düşme sorunum olmuyor. Oyundan düştüğümde ip adresim değişmiyor ( yani modemden de kaynaklanmıyor gibi )... Zor durum, çözüm için fazla bir bekletim yok ama genede yazayım dedim :)
Link | Antworten | Zitieren
 2394823


Gruppe: Gold Mitgliedschaft
Beigetreten am: 26. November 2012
Beiträge:2397
Geschrieben 22. April 2014 - 16:21
Vooblyden düştüğünüz zaman hangi code ile hata alıyorsunuz?
Link | Antworten | Zitieren
 fersat_ttt


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 9. Mrz 2012
Beiträge:24
Geschrieben 22. April 2014 - 20:51
Az önce 1 saat kadar düşmeden "watch game" izledim ( ki genelde izlerken düşmüyorum , ilginç ). Sonrada bir oyun atayım dedim, 1 dk sonra 100000001 hatası ile gene düştüm. Voobly messenger daha sık bağlantı hatası veriyor ( hata kodu aynı )
Link | Antworten | Zitieren
 2394823


Gruppe: Gold Mitgliedschaft
Beigetreten am: 26. November 2012
Beiträge:2397
Geschrieben 22. April 2014 - 22:44
Voobly ayarlarından portun kaç? En sıkıntısız kullanılan port 16000'dir.

Antivirüs yada Firewall'ın oyunu/voobly'i engellemediğini tekrar kontrol edip teyid edebilirsin.

Aslında hepsinden önce, Voobly tekrar bağlandığı anda voobly harici internette sıkıntı oluyor mu? Yani bağlantı kopma olayı sadece vooblyden mi kaynaklı?
Link | Antworten | Zitieren
 fersat_ttt


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 9. Mrz 2012
Beiträge:24
Geschrieben 23. April 2014 - 18:15
Port 16000, güvenlik duvarı kapalı, dmz etkin, antivirüs yazılımı yok ve düştüğümde sadece voobly'de sorun oluyor. SC2 ve Age of HD edition da oynuyorum ama onlarda düşme sorunum hiç olmadı... Dediğim gibi zor durum...
Link | Antworten | Zitieren
 fersat_ttt


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 9. Mrz 2012
Beiträge:24
Geschrieben 30. April 2014 - 19:31
Nihayet çözümü denk getirdim.... Oyun başladıktan sonra odaya geri dönüyorum ve "lobiye devam et" mesajına onay verince düşme sorunum ortadan kalkıyor. 6-7 oyun attım, sadece onay vermeyi unuttuğum oyunda düştüm. Benim durumumda olan varsa denesin....
Link | Antworten | Zitieren
 Athenslayer


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 7. Oktober 2012
Beiträge:31
Geschrieben 25. Juni 2014 - 18:27
Gerçekten işe yarıyor. Oyun başlamadan resume lobby yapınca sorun çözülüyor, yapmayı unuttuğumda ise kesin kopuyor. Fakat mantığı nedir bunun çözemedim?
Link | Antworten | Zitieren
 tellcom67


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 28. Oktober 2013
Beiträge:6
Geschrieben 26. Juni 2014 - 21:26
buda fayda etmiyor artık malesef her oyunun [You must login to view link] sı kopuyor ilginç olarak. aynı sorun bendede mevcut
Link | Antworten | Zitieren
 Athenslayer


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 7. Oktober 2012
Beiträge:31
Geschrieben 26. Juni 2014 - 23:33
İlk defa bende de bugün resume yapmama rağmen koptu. Her şeyi denedim düzelmiyor. Voobly dışında hiç bir şeyde de problem yok.
Link | Antworten | Zitieren
 2394823


Gruppe: Gold Mitgliedschaft
Beigetreten am: 26. November 2012
Beiträge:2397
Geschrieben 27. Juni 2014 - 15:47
Evet arkadaslar sanırım o sorunun çözümü henüz net olarak bulunamadı. Şuanda hala tech mod arkadaslarla görüşüyorum. Sorun çözüldüğü zaman burda paylasıcam.
Link | Antworten | Zitieren
 tellcom67


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 28. Oktober 2013
Beiträge:6
Geschrieben 27. Juni 2014 - 19:50
+1 oyun oynayamaz olduk inş kısa sürede çözülür
Link | Antworten | Zitieren
 Athenslayer


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 7. Oktober 2012
Beiträge:31
Geschrieben 28. Juni 2014 - 15:20
İlk defa bende de bugün resume yapmama rağmen koptu. Her şeyi denedim düzelmiyor. Voobly dışında hiç bir şeyde de problem yok.

O günden sonra resume yaptığım oyunlarda eskisi gibi düşmeden oynayabiliyorum, o anki düşme farklı bir sebepten veya sıradan bir düşüş olabilir. Bilginize. Ancak resume lobby yapmayı unuttuğumda nerdeyse kesinlikle düşüyorum.

Şurdaki topicte de olayı ayrıca anlattım, diğer moderatör arkadaşın söylediği gibi firewall u falan disable ettim sonuç yine aynı.

http://www.voobly.com/forum/thread/195124
Link | Antworten | Zitieren
 2394823


Gruppe: Gold Mitgliedschaft
Beigetreten am: 26. November 2012
Beiträge:2397
Geschrieben 29. Juni 2014 - 01:33
Açıkçası benimde böyle vooblynin sistem olarak verdiği hatalar hakkında pek bir bilgim yok ama konu açtığın yer ve iletişime geçtiğin arkadaş bu işlerden en iyi anlayan moderator diyebilirim. Umarım soruna kısa sürede çözüm getirir.


Link | Antworten | Zitieren
[1]
Zeigt an 1 - 14 de 14 Beiträge
Springe zu Forum:
1 User sind betrachten gerade diesen Eintrag (on den letzten 30 Minuten)
0 Mitgleider, 1 Gäste

Geçen haftaki en aktif konular:
CS - Overall S2 (81 gönderi)
PUBG Mod for AoC (17 gönderi)
Sorry im back guys (11 gönderi)
Animation (6 gönderi)