help Resolução

 [ VkA_]_God_VkA_


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 15. Februar 2016
Beiträge:42
Geschrieben 23. August 2017 - 23:32

Hello, I am a member of voobly years. I've always been perfecting my components and modes of gameplay. I want a possible improvement in the part of the game, because I use a high resolution and I do not usually return to a lower resolution, so I think, that many have left to use high resolutions because of this. Ex: upper bar that indicate all feature, lower command panel and especially the chat are viewing problems, use magnifying glasses and is a little disturbing I believe there is mod setting for that case. In means of many mod's and internal development of voobly I ask everyone to give us a solution. Thank you very much in advance.
Video example: [You must login to view link]
Link | Antworten | Zitieren
 kwin


Gruppe: Platinum Mitgliedschaft
Beigetreten am: 21. November 2012
Beiträge:695
Editiert 24. August 2017 - 01:24 von kwin
Hi,

It looks like you're having a 4k monitor (3840x2160), I have that too, this means you can play AOC in 4k, but that's impossible to play with...

With the right Voobly settings, you can choose many other resolutions to play with, but sometimes it results in playing AOC on only a part of your screen, and that's also not wanted...

I suppose you have same problem on your desktop (everything too little) if you don't scale your windows, that's why I scaled my windows to 150% (now it’s the recommended scaling, so maybe you have that standard now, when I had my 4k monitors it was not standard).

I can give you my settings (Voobly and scaling), if you do it exactly like me, you should be able to play AOC on 2560x1440 resolution, I like this resolution to play with, the units are still small which makes the micro sometimes more difficult, but the good thing is that you see more of the map…
I have to take that resolution with my settings and scaling, if I take anything else, the AOC window is too big or too small…


About scaling your windows, I took a screenshot of my settings, it’s in Dutch, but you should have same in your language. I have 3 monitors (2 times 3840x2160 and the other monitor is 1920x1200), but I play AOC on 1 of the 4k monitors and the screenshot is from the monitor I play AOC with, so check if it’s the same with you, if not, you have to scale it to 150%, you can always change it back later… (attachment VooblyWindowsScaling150)

After you are sure your windows is scaled to 150%, then try my game settings in single player Menu (Attachment VooblyGameSettings4k).
You can change a few things on it, but try it first exactly the same, then test it if you like it…

In case your Voobly window should be much bigger than your screen, it’s possible you can’t change resolution in a game, only way to change it in that case, is, start in single player menu, and change resolution in the options to 2560x1440 before you start the game…

If it works, you can change some of the settings later, but don’t change “Force desktop resolution in game” and also don’t change “Disable display scaling on high DPI settings.

I also remember I had to play Command Bar Position Stretch (or whatever but not UserPatch), but since some time, I can play with UserPatch on without the problem that my other screens do very strange things, maybe 1 of the Voobly updates changed this, don’t know…

Also, with me, something like 1 game in 100 games, AOC starts in 800x600, but that’s no problem, then you can change resolution back to 2560x1440 while you’re in-game…

Good luck ;)

PS/ Maybe other settings are possible too with 4k monitor, if so, I hope they reply here and give those settings :)
Anhänge:
VooblyWindowsScaling150.PNG (Datei-Größe: 107.44 KB)
VooblyGameSettings4k.PNG (Datei-Größe: 321.03 KB)

Link | Antworten | Zitieren
 [ VkA_]_God_VkA_


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 15. Februar 2016
Beiträge:42
Geschrieben 11. September 2017 - 15:24
Hello friend, your answer is very helpful, but the fact that you have searched for help is still without solution, decreases a resolution is to run away from the real problem, to better see the equipment attributed to the warriors (+2 attack, +2 defense) many interesting mods arise, this surgeon will help a lot. Thanks for listening!
I have a small problem in using the mod (http://www.voobly.com/gamemods/mod/487/Spectator-Overlay) it does not work in the game will it be because I own other mods? that are leaving incompatible?
ssdf.png
Link | Antworten | Zitieren
 [ VkA_]_God_VkA_


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 15. Februar 2016
Beiträge:42
Geschrieben 11. September 2017 - 15:26
Hello friend, your answer is very helpful, but the fact that you have searched for help is still without solution, decreases a resolution is to run away from the real problem, to better see the equipment attributed to the warriors (+2 attack, +2 defense) many interesting mods arise, this surgeon will help a lot. Thanks for listening!
I have a small problem in using the mod (http://www.voobly.com/gamemods/mod/487/Spectator-Overlay) it does not work in the game will it be because I own other mods? that are leaving incompatible?
[url=Hello friend, your answer is very helpful, but the fact that you have searched for help is still without solution, decreases a resolution is to run away from the real problem, to better see the equipment attributed to the warriors (+2 attack, +2 defense) many interesting mods arise, this surgeon will help a lot. Thanks for listening! I have a small problem in using the mod (http://www.voobly.com/gamemods/mod/487/Spectator-Overlay) it does not work in the game will it be because I own other mods? that are leaving incompatible?]Your text to link here...[/url]
Link | Antworten | Zitieren
 [ VkA_]_God_VkA_


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 15. Februar 2016
Beiträge:42
Geschrieben 11. September 2017 - 16:33
Sorry for my confusion about the messages above. To find the mod problem, I disabled it delightful Grid terrains NO SnOw and No Building Snow. thx
Link | Antworten | Zitieren
 kwin


Gruppe: Platinum Mitgliedschaft
Beigetreten am: 21. November 2012
Beiträge:695
Geschrieben 12. September 2017 - 07:06
So, if I understand you right, you want to keep playing on 4k, but some things bigger, messages etc...

Well, there are mod(s) that make things bigger, but it's limited if I remember right, Gallas know more about that...

But, even if all messages/info would be bigger, it's still impossible to play good on 4k, everything is just too small, even houses, and for sure villagers/sheeps/army, for me, with 28 inch monitor, it's just impossible to play good in 4k, you have no micro at all, almost impossible to select the right units...
If you have a 50 inch monitor, then (I guess) it's possible, but then you would not have the problem that messages are too small (I guess).

You are (as far as I know), the only one who really play in 4k, the reason why nobody play in 4k is that it's just impossible to fight with it, at least, that's the reason for me, and yes, many things like messages are also too small, but that's not the reason why I don't play in 4k.

Anyway, Maybe some guys like Gallas can help you, but I don't think they can make those messages and info big enough, there are limitations.

My advice, buy very big monitor if you really want to play in 4k, or, play 2560x1440 like I say in my above post, I think you need 55-60 inch monitor something like that to make it possible to play good in 4k...

Good luck
Link | Antworten | Zitieren
 [ VkA_]_God_VkA_


Gruppe: Standard Mitgliedschaft
Beigetreten am: 15. Februar 2016
Beiträge:42
Geschrieben 13. September 2017 - 01:44
It was very clear friend, I use 32 inches I am gradually perfecting my modality.
I know it's not easy and it needs a lot of dedication. Any news please contact me.
A hug, and thank you very much for your attention.


Link | Antworten | Zitieren
[1]
Zeigt an 1 - 7 de 7 Beiträge
Springe zu Forum:
3 User sind betrachten gerade diesen Eintrag (on den letzten 30 Minuten)
0 Mitgleider, 3 Gäste

Most active threads in past week: